Kylförvarad fisk/hemmaförvaring
Konsumentkyl
(Max +8°, gärna kallare.)
Så liten förändring som 0,5 till 1 grad kan göra stor skillnad för hållbarheten av livsmedel i kylen. Det är få kylskåp som har en termometer, varför det är svårt att veta om det håller förväntad temperatur, framför allt på sommaren när rumstemperaturen stiger och man använder kylen mer frekvent. Köp en termometer, var sparsam med att öppna kylen och ställ tillbaka livsmedel så fort du använt önskad mängd. Tips! Lägg gärna en kylklamp på fiskpaketet i kylen för att hålla nere temperaturen.
Hållbarhet i kyl, max + 8°, (Är temperaturen lägre ökar hållbarheten)
Skaldjur i lag, 2 dagar
Kokta räkor i papperspåse, 2 dagar
Fisk, max 2 dagar.
Lägg gärna filéer (täckta med plast) på en upp- och nedvänd tallrik som i sin tur ligger på en större tallrik. Vätska kan då rinna av till den undre tallriken.