Skaldjur

Färska räkor, dillkokta kräftor, fullmatade krabbor eller vinkokta musslor. Nybakat frasigt bröd och en klick god sås. Okomplicerad vardagslyx!

Är skaldjuren färska?

Färska räkor

Hur vet jag om skaldjuren är färska? Och hur länge håller skaldjur hemma i kylen?

Läs mer

Tina skaldjur

Tina skaldjurHur tinar jag mina frysta skaldjur för att få bäst resultat?

Läs mer

Koka fond

Koka skaldjursfond

Det kan verka krångligt, nästan lite märkvärdigt!
Men att koka en fond är enkelt. Det tar lite tid men är värt besväret. 

Läs mer

Räkor

RäkorRäkan kokas redan på fiskebåten. Råräka är inte så lätt att få tag på ute i handeln men kan ibland...

Läs mer

Kräftor

KräftaHavskräftor kokas helst levande, men de kan även kokas döda. Döda havskräftor har dålig hållbarhet och skall förvaras på is...

Läs mer

Musslor

MusslorBlåmusslor köps i nät hos fiskhandlaren, vilket innebär att de är kontrollerade. Vildfångade musslor säljs vanligtvis i röda nät...

Läs mer

Krabbor

KrabbaVid kokning av krabba, kontrollera att krabban är levande. Skölj den i kallt vatten. Koka upp en lag...

Läs mer

Ostron

OstronOstron är ett gemensamt namn för en rad olika arter. De äts vanligtvis råa naturella eller med lite vinägrett.

Läs mer

Hummer

HummerHummerpremiär är något alldeles extra och måste upplevas för att riktigt förstå tjusningen, och spelet bakom. Premiären sker alltid första måndagen efter 20 september.

Läs mer

Förvaring och hållbarhet av skaldjur

På is i fiskdisken

  • Rå, död havskräfta och bläckfisk kan förvaras direkt på is.
  • Levande hummer och krabba skall ligga kallt men ej direkt på is.
  • Kokta skaldjur förvaras bäst kallt i sitt spad för att behålla smak.
  • Kokta skaldjur kan ligga i tråg på is, men aldrig direkt på is.
  • Levande/okokta skaldjur skall aldrig ligga tillsammans med kokta.

Skaldjur i lag kan förvaras i ca 2 månader i frys

Hållbarhet i kyl, max + 8°, (Är temperaturen lägre ökar hållbarheten)

Skaldjur i lag, 2 dagar
Kokta räkor i papperspåse, 2 dagar

Kokta skaldjur i spad:
Cirka 5 dagar, undvik att stoppa fingrarna i spadet.

Rökta musslor (öppnad)
1-2 dagar i kyl.

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.