Ugnsbakad fiskfilé på gurka med vinägrett
GÖR SÅ HÄR:
Skala gurkan och skär bort ändarna. Dela på mitten.
Dela sedan varje gurkbit på längden.
Skär bort en liten del av den runda undersidan så att gurkan står stadigt.
Placera de fyra gurkbitarna i en ugnsfast form.
Vispa ihop vinägretten.
Häll en matsked vinägrett över varje gurkbit.
Dela fisken i fyra delar, i en storlek som passar gurkbitarna.
Salta och peppra och placera fisken på gurkorna.
Häll ytterligare en matsked vinägrett på varje fiskbit.
Tillaga i ugnen på 150° tills fisken har en innertemperatur på 52°.
Servera med kokt potatis och rotfrukter och lite klippt dill.
INGREDIENSER
4 portioner
600 g sejfilé eller annan vit fiskfilé
1 gurka
salt och peppar
Vinägrett:
0,4 dl vit balsamicovinäger
0,75 dl olivolja
1 msk honung
1 1/2 msk rosépeppar
salt och peppar
Tillbehör:
potatis och rotfrukter i tärningar, dillknippe.