Tomat- och sojamarinerad sejfilé
GÖR SÅ HÄR:
Pressa vitlöken.
Kärna ur chilin och hacka fint.
Riv skalet på apelsinen och pressa ut saften.
Blanda med övriga ingredienser till marinaden.
Lägg ner fisken och marinera i minst 2 timmar.
Låt fisken rinna av och grilla i grillkorg på indirekt värme (för över kolet till ena sidan och grilla över den ”tomma” delen) i ca 10 minuter.
Pensla morötter, broccoli och sockerbönor, eller andra grönsaker du tycker om, med lite olja och grilla tillsammans med fisken.
Servera med ris och en kall lime- och yoghurtsås.
INGREDIENSER
4 portioner
600 g sejfilé
Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 apelsin
1 dl japansk soja
1 msk tomatpuré
2 msk matolja
Limesås:
2 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 lime, pressad
Tillbehör:
morötter
broccoli
sockerbönor
kokt ris