Tångburgare
FOTO: ©Nordic Seafarm
GÖR SÅ HÄR:
Finhacka champinjoner och vitlök.
Stek på medelvärme i torr stekpanna ihop med timjan och soja tills allt mjuknat.
Tina tången.
Mixa solroskärnorna fint, tillsätt sedan den tinade tången.
Rör ihop svarta bönor, de mixade solroskärnorna & tången, ströbröd, riven ost och de stekta champinjonerna.
Knåda ihop allt med händerna så att bönorna mosas och tills du får en jämn smet.
Forma till biffar och stek på medelvärme i lite olja tills gyllene på båda sidor.
Tips!
Om smeten känns för blöt kan du tillsätta mer ströbröd. Känns för torr kan du tillsätta lite vatten för att göra den smidig.
Saftiga bönbiffar med tång som steks tills de är perfekt frasiga. Servera med ett gott hamburgerbröd eller som den är tillsammans med rostade rotsaker, färska grönsaker och en god sås.
INGREDIENSER
4 portioner
100 g champinjoner
3 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk soja, gärna japansk
3 dl svarta bönor, kokta
0,7 dl fryst, blancherad tång
1 dl ströbröd
2 dl solroskärnor
2 dl ost, riven