Skagentoast

Klassisk Toast Skagen serverades på Tore Wretmans restaurang Riche, där Karin Chädström var chefskallskänka. Karin tyckte att det var det självklart att toast serverades på runt, smörstekt bröd. Originalreceptet innehåller inte hackad dill eller rödlök men kan såklart adderas om man önskar.
Gör så här:
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda räkorna med majonnäsen och smaksätt med salt och nymald vitpeppar.
Stansa ut 4 rundlar ur formbröden med utstickare eller glas, cirka 7 cm i diameter. Vill du vara lite svinnsmart så skär enbart bort de yttersta kanterna eller låt de helt enkelt vara som de är. Du kan också skära ner det överblivna brödkanterna till krutonger. Smörstek bröden gyllene på båda sidor.
Fördela skagenröran på bröden. Forma ”ägg” av löjrommen med hjälp av två skedar och lägg på toppen av skagenröran. Lägg en dillvippa på toppen och en liten citronklyfta vid sidan av.
Smaklig spis
4 Portioner
Ingredienser:
400 g räkor med skal
4 msk majonnäs
salt
vitpeppar
4 skivor vitt form-/rostbröd
smör till stekning
80-100 g löjrom
citron till garnering
4 dillvippor