Sejbullar med knaperstekt bacon & grön ärtsås
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär bacon i små bitar och knaperstek det.
2. Hacka lök och fräs även den.
3. Skär fisken i små tärningar eller mixa den.
4. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
5. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna.
Servera sejbullar med ärtsås och kokt potatis!
Gluten? Nej. Laktos? Välj laktosfri crème fraiche. Ägg? Uteslut ägget och öka mängden potatismjöl
För bebisen; se Ärtig sejpuré
INGREDIENSER
4 portioner
500 g sejfilé eller annan vitfisk (tinad eller färsk)
½ paket (70 g) bacon
1 gul lök
3 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk hackad persilja
Grön ärtsås
Mixa 3 dl kokta, gröna ärtor med
1 burk (2 dl) lätt crème fraiche (15%)
salt och svartpeppar