Rouille
©sjömatsfrämjandet
GÖR SÅ HÄR:
Kantskär brödet (ta gärna något överblivet torrt bröd) och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller enklast i matberedare.
skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen. Rör om eller mixa. Lös upp saffranet i hett vatten.
Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.
INGREDIENSER:
2 skivor vitt bröd
2 äggulor
1 röd piri piri eller chili efter smak.
3 klyftor vitlök
1,5 dl olivolja
Saft från 1 citron
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
0,25 g saffran [0,5 förp]