Musslor med smör- och parmesandipp

Foto: ©Sjömatsfrämjandet
Gör så här:
Finhacka schalottenlök och vitlök. Värm en kastrull, smält smöret och stek löken mjuk. Lägg i alla blåmusslor, häll på vinet och stäng locket. Vänta 5 minuter och dra av från plattan.
Hacka persiljan och vitlöken. Smält smöret och blanda vitlök, persilja, citronsaft, kryddor och riven parmesanost. Häll upp i små glögglas, snapsglas eller liknande. Servera direkt.
Duka med tallrik, gaffel och ett glas med smörblandningen till var och en. Ställ fram kastrullen med blåmusslor mitt på bordet. Nu är det bara att plocka ur musselköttet med gaffeln och dippa i det ljuvliga smöret. Servera gärna ett gott bröd till.
Ingredienser:
4 portioner
1 nät (1 kg blåmusslor)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
100 g smör
1 knippe persilja
1 stor eller 2 mindre vitlöksklyftor
saften av en halv citron
1 dl riven parmesan
salt och peppar