Kryddgravad hälleflundra med ostron
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Gravning
Krossa senapskorn, fänkålsfrön och kummin i mortel och rosta i torr stekpanna.
Krossa sedan enbär och lagerblad med salt i mortel.
Häll allt i en skål och blanda med socker.
Lägg fisken på tallrik och strö över krydd- och sockerblandningen.
Låt stå i minst 20 minuter.
Syltad rödlökscrème
Koka upp ättika, rödvinsvinäger, salt, socker och vatten:
Lägg i lök och koka 1 minut.
Låt svalna, häll av vätskan och blanda löken med Philadelphiaost.
Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Öppna och skär loss ostronen och lägg ovanpå fisken,
Dela dem om de är stora.
Droppa ostronjuice (vätskan i ostronskalet) över fisken.
Servera med vattenkrasse och andra grönsaksskott eller små salladsblad.
Ingredienser
4 portioner
300 g filé av hälleflundra skuren i tunna skivor
4 ostron
Gravning
2 msk gula senapskorn
1 msk fänkålsfrö
1 krm kummin
4 enbär
1 lagerblad
1 msk salt
3 1/2 msk socker
Syltad rödlökscrème
1 msk ättika
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk socker
3 msk vatten
1 rödlök, hackad
100 g Philadelphiaost
salt, svartpeppar
Garnering
späda grönsaksskott eller salladsblad