Krämig musselpasta

FOTO: ©MUSSELBAREN
GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan 1 min kortare än paketets anvisning och spara lite pastavatten, cirka 1 dl.
Hacka lök, morot, vitlök, chili och persilja.
Fräs lök, morot, vitlök och chili i en stor kastrull eller wokpanna i cirka 2 min eller
tills det börjar få lite färg.
Lägg i musselköttet och vinet, fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt grädden och koka upp.
Sänk sedan värmen och rör ner pastan, den hackade persiljan och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar.
Om du vill ha en krämigare pasta, tillsätt lite av pastavattnet.
INGREDIENSER
4 portioner
400 g pasta, gärna tagliatelle
300 g musselkött
1 dl vitt vin
2 dl grädde
2 st gul lök
1 st morot
2 st vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 st röd chili
50 g riven parmesan
Salt
Peppar