Kall gazpacho med rödspätterulle line
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp 2 dl gazpacho med en fiskbuljongtärning och låt svalna. Blanda i resten av soppan, ställ i kylen.
Sätt ugnen på 150°. Skär filéerna på längden i 1 cm breda strimlor. Salta och peppra. Rulla ihop filéerna, börja i den tjockaste änden, lägg i smord, ugnssäker form. Mixa dill och persilja med olja och vitlök, lägg en klick på varje rulle. Tillaga i ugn i ca 5 minuter.
Häll upp soppan i små glas. Lägg varje rödspätterulle i en sked och lägg skedarna på glasen.
INGREDIENSER
ca 10 stycken
300 g rödspättefiléer
1 liter gazpacho (finns färdig i tetrapack)
1 fiskbuljongtärning
4 msk dill och bladpersilja
1 dl matolja
1 vitlöksklyfta