Inlagd sill
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Dag 1
Lägg sillen i rikligt med kallt vatten och låt stå över natten
Dag 2
Låt sillen rinna av i durkslag. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp under lock. Låt kallna.
Skär sillen i vackra bitar
Varva lök, morot, purjolök, dill och sill i en lämplig burk. Häll på lag så att det täcker sill och grönsaker. Täck över och låt stå kallt i ca 2 dygn. Garnera med rödlök vid servering.
Recept: Leif Mannerström
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 Filéer av fet saltad sill
Lag
1 dl ättikssprit 12%
2 1/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3-4 kryddnejlikor
2 lagerblad
3-4 krossade vitpepparkorn
10 krossade kryddpepparkorn
Inläggning
1 gul lök
1 morot tunt skivad
1 liten purjolök (det gröna) fint skuren
1 röd lök tunt skivad till garnering