Ingefärsdoftande gryta med röding
GÖR SÅ HÄR:
Fräs lök, rotselleri, palsternacka och potatis i fett utan att det tar färg.
Häll på buljong och vin.
Låt grytan sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Rör ut mjölet i lite grädde och häll det i grytan.
Tillsätt även resten av grädden.
Låt koka upp och lägg i rödingen/laxen.
Sjud grytan ca 5 minuter.
Rör ner dillen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris eller ett gott bröd.
INGREDIENSER
4 portioner
600g röding eller lax, skinn och benfri
1 gul lök, hackad
75 g rotselleri, tärnad
75 g palsternacka, tärnad
150 g potatis, tärnad
1 1/2 tsk smör eller margarin
6 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 krm riven muskotnöt
1 dl matlagningsgrädde
1/2 – 1 tsk mald ingefära
2 tsk vetemjöl
salt och peppar
1/2 dl finhackad dill