Grillad rödtunga med getostcanneloni
GÖR SÅ HÄR:
Vik ihop filéerna och pensla med lite olivolja.
Grilla på båda sidorna och baka klart i ugn i 140°C.
Salta och peppra.
Ugnsrosta eller stek små kuber av aubergine.
Tillsätt finhackad lök och vitlök mot slutet.
Blanda varma auberginetärningar med riven chèvreost och philadelphiaost till en massa. Tillsätt persilja, salt och vitpeppar.
Blanchera pastaplattorna i lättsaltat smörvatten.
Torka av plattorna lätt. Sprid ut auberginemassan på plattorna och rulla ihop.
Skarven ner och värm i ugn i 110 °C med plastfilm på.
Häll lite av pastavattnet på plåten för att ge fuktighet under plasten.
Skal och saft av apelsin kokas ihop med vin, lök, vitlök och buljong.
Sila av och mixa med smör. Salt och peppar.
Recept Håkan Thörnström, Thörnströms kök.
INGREDIENSER
4 personer
4 dubbelfiléer rödtunga
4 färska pastaplattor
4 auberginer
100 g chèvreost
1 dl philadelphiaost
20 g hackad persilja
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 apelsin
2 dl hönsbuljong
2 dl vitt vin
2 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
150 g smör
salt och vitpeppar