Grillad makrill med grönsaker i pepparrotscrème
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR:
Skär fickor i makrillen och fyll med citron och örter, salta och peppra.
Grilla gärna på halster på indirekt värme, 6-8 minuter på varje sida. Använd termometer
Rör ihop yoghurt, pepparrot och vinäger. Smaka av med salt. Vänd ner grönsaker och frukt. Spara gärna lite till dekoration. Toppa med dill och krasse.
Servera makrillen med färskpotatis och krispiga grönsaker.
Recept: Katja Palmdahl
INGREDIENSER
4 port
Grillad makrill
4 färska makrillar, urtagna
1 liten citron, tunt skivad
1/2 kruka rosmarin, repad
1/2 kruka timjan
salt och peppar
Krispiga grönsaker
1 1/2 dl tjock yoghurt
ca 2 msk riven pepparrot
1 msk äppelcidervinäger
1 päron, tunt skivat
1 bunt rädisor, tunt skivade
1/2 gurka, urkärnad och tunt skivad
1/2 fänkål, tunt skivad
1 ask vinbär
Topping
rucola
dill och krasse
Servera
kokt färskpotatis
grönsallad