Grapemarinerad pilgrimsmussla
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR:
Dag 1
Lägg pilgrimsmusslorna i en skål.
Blanda grape- och citronsaft (använd en halv grapefrukt, spara resten till serveringen).
Häll hälften över pilgrimsmusslorna, rör i salt och låt stå i kyl över natten, inplastat i en skål.
Dag 2
Skär filéer av resterande grapefrukt (skär bort hinnorna från klyftorna med en vass kniv).
Kärna ur äpplet utan att dela det.
Skär äpplet i tunna skivor med en mandolin eller kniv, lägg ner i fruktsaften tillsammans med grapefruktköttet i minst 15 minuter.
Sila bort saften både från musslor och äpple/grapefrukt.
Stänk lite olivolja och flingsalt över musslorna.
Trämusslor och äpple på spett.
Lägg grapefrukten i glas och slå över mousserande vin.
Lägg ett spett på varje glas.
Garnera med svartpeppar.
Recept Alexandra Zazzi
INGREDIENSER
4 portioner
8-12 små pilgrimsmusslor
1 dl färskpressad grapefrukt
1 dl färskpressad citron
1 krm salt
1 1/2 msk socker
1 grapefrukt, skalad
1 grönt syrligt äpple
mild olivolja
flingsalt
4 träspett
1 1/2-2 dl mousserande halvtorrt vitt vin
svartpeppar