Brödstekt rödspätta med pastasallad och citron

Ingredienser
4 portioner
8 rödspättafiléer eller annan plattfisk
1 dl ströbröd
1 knippa persilja
1 citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad
rapsolja eller annan olja att steka i.

Pastasallad
sopp-pasta t e x risoni
8 körsbärstomater
3 msk olivolja
oliver efter behag
1 kvist timjan
4 msk cocktailkapris
2 msk pinjenötter
1 msk rödvinsvinäger
4 msk riven parmesanost
salt och peppar

Servering/tillbehör
citron
färsk bladspenat eller andra färska blad
Mixa ströbröd persilja, citronskal och vitlök med stavmixer.
Salta och peppra fiskfiléerna vänd dem i ströbrödsmixen och rulla ihop. Stek rullarna i rapsolja, börja med skarvsidan nedåt. Vänd rullarna efter ca 3 minuter och stek ytterligare ca 3 minuter.

Pastasallad
Koka risoni eller annan pasta enligt anvisningarna på paketet och skölj i kallt vatten. Skär tomaterna i halvor och hacka timjan. Hetta upp olivolja i en kastrull. Häll i kokt potatis, tomathalvor, oliver, timjan, kapris, pinjenötter och rödvinsvinäger. Rör försiktigt tills allt blir varmt. Vänd till sist ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Citronklyftor och färsk bladspenat är gott att servera till.

Recept: Ingemar Lyxell