Wagners hummersallad
4 portioner
Gör så här
Hummer:
Dela och rensa köttet från humrarna. Ta vara på innehållet i skölden och rensa även klolederna.
Nöt-, bacon- och russinmix:
Bryn pinje- och pistagenötter i varm panna tills de fått färg, tärna och knaperstekt baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda nötter, bacon och russin
Parmesandressing:
Blanda lök, ägg, äggulor och senap i en mixer. Mixa ner de två oljorna droppvis, lite i taget, och därefter parmesanost. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar och tillsätt därefter gräslöken. Späd med lite vatten och dressingen blir för tjock.
Servering:
Lägg sallad och nötmix i mitten av en djup tallrik, hummer ovanpå och därefter dressingen. Garnera med lite nyriven parmesan.
Ingredienser
2 st humrar á 450/500 gr (gärna honor).
Blandade salladssorter t.ex. ruccola, macheé, roman, eklöv, rödbetsskott m.m.
Nöt, Bacon och russinmix
50 gr skalade pistagenötter
50 gr pinjenötter
50 gr sultanrussin
50 gr knaperstekt bacon
Sås
1 finhackad schalottenlök
1 ägg + 1 gula
1 dl olivolja + 2 dl rapsolja
1 msk Dijonsenap
60 gr fint riven parmesanost
0,5 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk nyskuren gräslök
Salt och vitpeppar
