Våga sej bolognese!
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR:
Tomatsås
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt puttra på svag värme i minst 20 minuter. Smaka av med salt, eventuellt en nypa socker och nymald svartpeppar.
Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
Stek fisken i smör och krydda med havssalt och vitpeppar. Dela den i ”flagor” och vänd ner den i tomatsåsen strax innan servering.
Servera fisk- och tomatsås med pasta, ärtor, ost och nymald svartpeppar. Toppa med färska örter. Mums!
Recept Katja Palmdahl
INGREDIENSER
600 g sejfilé eller annan vit fisk, benfri
smör att steka i
havssalt och vitpeppar
Tomatsås
600g krossade tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 gul lök, fint hackad
2 tsk oregano
1 tsk timjan
salt, socker och svartpeppar
Servering
pasta
150g gröna ärtor eller annan favoritgrönsak
lagrad ost att strö över
svartpeppar
färsk basilika eller andra örter