Torskköttbullar
FOTO: ©SJÖMATSFRÄMJANDET
GÖR SÅ HÄR:
Bullar
Hacka löken fint och fräs i lite smör
Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla ett tag.
Blanda alla ingredienser och forma till små köttbullar, stek på medelstark värme.
Gräslöks- och ansjovissås
Värm smör, grädde, crème fraiche smaksatt med ansjovisspad, citronsaft, salt och peppar i en kastrull. Mixa med stavmixer.
Strö över den finhackade gräslöken
INGREDIENSER
4 portioner
400 g fiskfärs av torsk, kolja eller bleka
1 medelstor lök
smör till stekning
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
lite salt
Gräslöks- och ansjovissås
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
75 g smör
1 msk ansjovisspad
3-4 grovhackade ansjovisar
3 msk finhackad gräslök
salt och peppar