Sommarmakrill med syrlig rabarber, sparris och örter

Gör så här
Rensa och filéa makrillen, behåll skinnet och snitta det ett par gånger tvärsöver. Salta och peppra och låt stå.
Skrubba potatisen om det behövs. Lägg i kastrull och fyll på med vatten och salta. Sätt på potatisen och sänk värmen när vattnet börjar koka. Den skall bara småputtra. Häll av vattnet så snart potatisen är klar.
Dela rabarbern på längden och skär sedan i lagom stora bitar (ca 1-2 cm stora).
Bryt av den nedre hårda biten på sparrisen och skär sedan sparrisen i ett par centimeter stora bitar.
Lägg ner rabarbern i en kastrull. Tillsätt pressad citron, vinäger, socker och riven ingefära. Sätt på värmen på medel och låt rabarbern bli lite mjuk men ändå lite krispig i mitten. Det skall inte kocka utan bara sjuda. Smaka av med lite salt.
Lägg sparrisen i en sil/durkslag och häll av det varma potatisvattnet över sparrisen. Skölj av sparrisen lite snabbt i kallt vatten.
Plocka och skölj örterna och lägg på hushållspapper.
När allt är klart steker du makrillen på köttsidan först. Vänd och låt den få en krispig skinnsida. Det räcker med cirka 1-2 minuter på vardera sidan beroende på tjocklek på filén.
Bryn smöret i en kastrull.
Lägg upp makrillen på var sin tallrik. Lägg på sparris, potatis och rabarber tillammans med någon matsked av lagen. Ringla 1-2 msk brynt smör över och strö på lite av de färska örterna. Servera direkt.
Smaklig spis!
Ingredienser
2 hela makrillar
600 - 800 gram Färskpotatis
100 gram rabarber
75 gram smör
Sparris
Ca 2 msk pressad citron
2-3 msk Vit balsamvinäger
2 msk socker
1 tsk färsk riven ingefära
Färska örter t.ex. Krasse, persilja, kvanne, gräslök.
Salt och svartpeppar