Smörstekt rödtunga med morötter och apelsinsås
GÖR SÅ HÄR:
Vik fiskfiléerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida.
Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad schalottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på vatten, vinäger och saften från apelsinen. Låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Mixa såsen slät. Tillsätt smöret och apelsinoljan. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.
Koka morötterna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Värm dem sedan i smör i en kastrull. Smaka av med svartpeppar och salt.
Recept av Stefan Karlsson
INGREDIENSER
4 personer
4 dubbelfiléer av rödtunga
1 apelsin, saften samt rivet skal
1 hackad schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
ca 75 g normalsaltat smör
1-2 droppar apelsinolja
salt och peppar
24 st små, skalade morötter
salt och grovmalen svartpeppar
sallad eller örter till garnering