Rätt med räkor
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Koka bulgur med en grönsaksbuljongtärning enligt anvisningarna. Skölj matvetet och bönorna. Blanda alla ingredienserna till en sallad. Blanda rapsolja eller olivolja med citronsmak med citronsaft och blanda ner i salladen.
4 portioner
Ingredienser
400 g skalade räkor
1 burk kokt matvete eller koka 1 dl matvete enligt anvisningar på paketet
1 burk kokta, blandade bönor
2 dl salladsbulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 ask babybladspenat eller ruccola
1 dl tärnad gurka
8 st cocktailtomater i halvor
4 msk pumpafrön
granatäpplekärnor från 1/2 frukt
2 salladslökar skurna på snedden
2 msk russin
3 msk rapsolja eller olivolja med citronsmak
saften från en pressad citron