Parmalindad torskfilé med kronärtskockscréme

Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Sätt ugnen på 175ºC.
Mixa samman kronärtskocksbottnarna, vitlök, sardeller, crème fraiche och timjan.
Smaka av med salt och peppar.
Dela fisken i 4 bitar.
Lägg kronärtskockscrème på toppen och linda varje bit med två skivor skinka.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Tillaga fisken i ugn i ca 15 minuter eller tills mittentemperaturen är 48ºC.
Servera rätten med rostade rotsaker i ugn.
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé eller annan vit fisk (tinad eller färsk)
1 burk (390 g) kronärtskocksbottnar
1 pressad vitlöksklyfta
2 (ca 10 g) inlagda sardeller
1 dl lätt crème fraiche (15%)
1 msk hackad färsk timjan
salt och svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka eller bacon