Pannacotta med ”dulse-de-leche” med björnbär
Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i 3 minuter
Koka upp grädden och vaniljpulvret. Låt det sjuda i 3 min.
Krama ur gelatinbladen.
Vispa ner dulse de leche, salt och gelatinblad i den varma grädden.
När smeten är svalare blandar du i dulseflingorna.
Häll upp i en skål med lock eller täck med plastfilm.
Ställ i kylen tills nästa dag.
Krisp med sockertång och solrosfrön
Allt blandas, kokas upp och får sjuda på medelvärme i 20 min.
Värm under tiden ugnen till 150 grader.
Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper.
Låt gå i ugnen ca 15-20 min. Håll uppsikt i slutet så de inte blir brända.
Låt svalna och skär krispet i små bitar när de skall serveras.
Vid servering
Vispa pannacottan tills den bildar fasta toppar.
Lägg björnbären i botten på serveringsglasen.
Fyll en spritspåse med pannacottan. (Ej nödvändigt)
Spritsa eller klicka pannacottan över bären och strö krispet på toppen precis vid serveringen. Dekorera gärna med dulsealg och /eller annat festligt piff.
Ingredienser
Pannacotta
3 dl vispgrädde
½ tsk äkta vaniljpulver
1 burk dulce de leche
2 gelatinblad
½ tsk havssalt
1 msk flingor av dulsealg*
250 g björnbär
Krisp med sockertång och solrosfrö
½ dl torkade sockertångsflingor
1 dl solrosfrön
1 dl vatten
½ dl strösocker
½ dl glukossirap