Pad thai med musslor
FOTO: ©MUSSELBAREN
GÖR SÅ HÄR:
Tillaga nudlar enligt förpackningen och ställ åt sidan.
Sås:
Finhacka eller riv vitlöken, skiva chilin tunt.
Blanda tillsammans med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
Skiva vårlöken i 1 cm bitar, skala och skiva löken i halvmånar.
Hetta upp en stor stekpanna med lite rapsolja och fräs gul lök och musslor tills löken börjar få lite färg.
Tillsätt nudlar och såsen och rör runt i cirka 2 min, sänk värmen, tillsätt de lättvispade äggen och rör runt i cirka 1 min.
Vänd i böngroddar och vårlök.
Servera med hackade jordnötter, koriander och limeklyftor.
INGREDIENSER
4 personer
400 g musselkött
300 g risnudlar
2 st gula lökar
3 st vårlökar
250 g böngroddar
1 dl hackade jordnötter
2 st lättvispade ägg
1 dl hackad koriander
1 st lime
Sås
3 msk tamarindpuré
3 msk fisksås
3 msk ostronsås
0,5 dl soja
3 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
saften av 1 st lime
1 st röd chili
2 tsk socker