Ostron med klassiska tillbehör
Låt ostronen stå för smaken och servera de naturella. Är du nybörjare kan lite topping kanske vara en bra introduktion till ostron. Antingen toppar du i förväg eller låter gästen toppa sina ostron själv.
Gör så här:
Gör schalottenlöksvinägretten enligt recept nedan.
Kärna ur gurkan, strimla och skär till små kuber 1,5 x 1,5 mm. Använd inte kärnhuset.
Skala pepparroten och använd en matkniv till att skrapa små flingor
Skölj och klyfta citronen
Öppna ostronen och placera stabilt på ett fat. Använd till exempel grovsalt, en handduk eller is under.
Schalottenlöksvinägretten
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Låt vinägretten dra minst 30 minuter före servering. Ställ in i kylen.
Servera ostronen naturella och låt gästen toppa. Pressad citron, lite schalottenlöksvinegrätt, lite tärnad gurka och pepparrot på toppen är smaker som passar fint med ostronen.
Ingredienser:
1 låda ostron 6/9/12 stycken beroende på vad man önskar
Gurka – ett par centimeter, beroende på antal ostron.
Svensk pepparrot
Citron
Schalottenlöksvinegrätt
Ingredienser:
1 msk schalottenlök, finhackad
3 msk champagnevinäger/sherryvinäger/rödvinsvinäger
1 nypa havssalt
Nymald svartpeppar