Mustig fisk- och rotsakssoppa
GÖR SÅ HÄR:
Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa med en stund.
Häll i krossade tomater, tomatpuré, apelsinskal och saft samt fiskbuljong.
Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg ner den i buljongen.
Koka soppan ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med cayennepeppar och salt.
Lägg ner räkorna i soppan vid servering.
Toppa med en klick lätt crème fraiche och
servera med bröd.
INGREDIENSER
4 portioner
400 g sejfilé
200 g skalade räkor
1 liten finhackad gul lök
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk smör eller margarin
50 g fänkål, strimlad
50 g rotselleri i små tärningar
50 g palsternacka, tärnad
150 g potatis, tärnad
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
Rivet skal och saft av 1/2 apelsin
7 dl fiskbuljong
cayennepeppar och salt
1 1/2 dl lätt crème fraiche