Musslor med grön curry
FOTO: ©Santa Maria
GÖR SÅ HÄR:
Skölj och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar lätt på dem.
Strimla schalottenlöken.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs löken tills den är mjuk.
Tillsätt grön currypasta och socker. Rör om.
Lägg i musslorna och lägg på ett lock. Lyft locket efter ett par minuter och släng musslorna som inte har öppnat sig.
Skär salladslöken fint och dela suger snapsen på mitten.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, salladslök och sugar snaps i stekpannan och låt koka upp.
Pressa över lime, garnera med grovt hackad koriander och thaibasilika.
Servera genast.
INGREDIENSER
4 portioner
1 nät blåmusslor
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
3 msk grön currypasta
2 msk råsocker
3 salladslökar
150 g sugar snaps
400 ml kokosmjölk
1 msk fisksås
Juicen av en lime
En halv kruka koriander
En halv kruka thaibasilika