Mussellasagne

FOTO:©MUSSELBAREN
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka fänkål, lök, morot och vitlök.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och fräs i grönsakerna tills de är mjuka och har fått lite färg.
Tillsätt tomatpurén och stek 1 min till.
Tillsätt de krossade tomaterna och låt det sjuda ca 5 min.
Skär äpplena i 1 cm stora bitar och grovhacka musslorna.
Häll i äpplen och musslorna i tomatsåsen, smaka av med salt och peppar.
Ställ åt sidan.
Gör en klassisk bechamelsås (recept finns online).
Täck botten på en ugnsfast form med ett tunt lager béchamelsås, varva sedan 3 lager med lasagneplattor, musselsås, béchamelsås och riven ost.
Avsluta sista lagret med béchamelsås och riven parmesan.
INGREDIENSER
4 portioner
6–8 lasagneplattor beroende på storlek
400 g musselkött
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 st fänkål
1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st gröna äpplen
Smör till stekning
Salt
Peppar