Krondillsbakad rödtunga med kantarell och bacon
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR:
Plocka av krondillstopparna (spara några till garnering).
Vik ihop de dubbla rödtungsfiléerna.
Skala potatisen och skär ner i mindre bitar.
Koka försiktigt i lättsaltat vatten.
Putsa kantarellerna. Skala och koka rödbetorna i lättsaltat vatten.
Skär sidfläsket i små tärningar, ca 1/2 cm.
Salta och peppra rödtungan.
Hacka krondillen och blanda med 1 msk skirat smör.
Pensla på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 15 minuter.
Kantarellpotatis: Stek svampen försiktigt i skirat smör. Blanda kantarellerna och den kokta sparrispotatisen grovt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt salt, peppar och finhackad bladpersilja. Blanda ihop och fyll en rund metallform. Lyft av.
Rödbetspytt: Tärna de kokta rödbetorna.
Stek baconbitarna i teflonpanna tills de är knapriga. Häll av fettet. Lägg i de tärnade, kokta rödbetorna med baconbitarna och tillsätt lite osaltat smör. Salta och peppra.
Arrangera fint på tallriken. Garnera med små krondillstoppar runt om.
Recept av Thomas Norman
INGREDIENSER
4 personer
4 st rödtungsfiléer, dubbla.
400 g sparrispotatis
300 g kantareller
200 g färska rödbetor
100 g rökt sidfläsk i bit
1 knippe krondill
1 knippe bladpersilja
Skirat smör,
osaltat smör
olivolja
salt och peppar