Halstrad fiskduett med ljummen primörsallad och ceasardressing

Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:

Förbered: Koka potatisen. Skär sockerärtorna snett i tre delar. Skär vårlöken likadant men i fler bitar. Gör en marinad på olivolja, rivet limeskal och limesaft. Ta ur de kokta musslorna ur skalen. Skär potatisen i önskad form och lägg den i marinaden tillsammans med kräftstjärtar och blåmusslor, låt dra i ca 30 minuter.


Fisken: Skär fyra jämnstora bitar av varje fiskfilé. Badda bitarna med olivolja och halstra (steka på hög värme utan något fett i pannan) i en stekpanna tills de har fått en fin yta på alla sidor. Om det behövs, stek färdigt fisken i ugnen på 150º C, ca 5-7 minuter.


Caesardressing: Blanda ingredienserna till dressingen i en mixer. Krydda med ansjovisen efter egen smak. Mixa ingredienserna till en slät dressing. Smaksätt med vitpeppar och sältan från ansjovisspadet. Passera dressingen genom en sil för att få bort eventuella klumpar. Strax innan servering; värm primörer och skaldjur genom att vända runt dem i en varm stekpanna. Tillsätt mangold och spenat det allra sista (lägger man i dem för tidigt tappar de spänsten).

4 portioner

Ingredienser

400 g färskpotatis
250 g sockerärtor
1 knippe vårlök
1 ask röd mangold
1/2 ask färsk spenat
1 burk kräftstjärtar
1/2 kg kokta blåmusslor i skal
1 lime
2 dl olivolja
250 g lax
eller regnbågsfilé
250 g marulksfilé

Caesardressing:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1/2 burk ansjovis
1/2-1 dl finriven brännvinsost
1 vitlöksklyfta
1-2 msk svensk senap
– Vitpeppar

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.