Grillad torsksida med örtolja

Foto ©Sjömatsfrämjandet, Ilar Gunilla Persson

Gör så här

Örtolja
Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål.

Skär ut ryggen på en stor torskfilé med skinn eller köp torskryggen färdigutskuren.
Pensla örtoljan på köttsidan.
Börja grilla köttsidan ett par minuter, vänd sedan torsken och grilla färdigt på skinnsidan.
Sätt i en termometer.
Putta gärna undan glöden precis under fisken så blir grillningen mer långsam och resultatet bättre.
Lägg på locket.
Torsken är klar vid 48-50°.
Pensla med örtoljan under grillningen.


Grönsaker
Lägg gärna på bitar av paprika, zucchini, morötter, aubergine, eller vad du tycker om, de sista minuterna av grilltiden.
Pensla gärna lite örtolja på grönsakerna också.

Servera torsken med de grillade grönsakerna och eventuellt en smaksatt crème fraiche.