Grillad nektarin med pistagecreme och sabayonne
Gör så här:
Dela och kärna ur nektarinerna.
Grilla snittytan på nektarinerna, lyft åt sidan på grillen och lägg på locket och lå de gå en stund på eftervärmen. Håll koll så att de blir lagom mjuka, inte mosiga. Du kan också steka de på snitt ytan i smör och sedan stänga av plattan och låta stå under lock ett par minuter tills de blir mjuka.
Under tiden gör du sabayonnen. Vispa ihop äggulor, socker och vin i en rostfri bunke. Sätt bunken över ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat helt.
Fördela sabayonne på 4 tallrikar eller skålar. Lägg i en nektarinhalva med snittytan uppåt och ringla över pistagecreme. Fördela hallonen över de fyra portionerna. Servera direkt. Gärna med ett glas sött vin till. Marsala eller sautern till exempel.
4 portioner
Ingredienser
2 nektariner
Pistagecreme t.ex. från Gridelli
1 ask hallon
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 dl sött vitt vin t.ex. marsalavin