Grillad lax med senapsfrö-rub
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Ilar Gunilla Persson
Gör så här:
Stöt senapsfröna i en mortel och blanda med salt och de båda pepparsorterna. Klappa in kryddblandningen på laxbitarna.
Sallad
Halvera vindruvorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka chilin utan kärnorna. Blanda druvor, lök och chili, häll över olivolja och krydda med flingsalt.
Grilla laxbitarna på grå grillkol ca 3 min på varje sida runtom.
Servera laxbitarna på en bädd av druvsallad med färskpotatis.
Ingrediense
4 portioner
4 skinn- och benfria laxbitar (á 150g)
1 msk bruna senapsfrön
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 krm cajennpeppar
500 g kärnfria gröna vindruvor
3 salladslökar
1 röd chili
½ sl olivolja med citronsmak
1 tsk flingsalt
Tillbehör
800 g kokt färskpotatis