Grillad lake med vispat citron- och tabascosmör
Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
GÖR SÅ HÄR
Ljummen sallad
Tärna sidfläsket och stek knaprigt
Skrubba potatisen. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
Skiva eller klyfta den varma potatisen och rör samman med tomater i klyftor, dressing och sidfläsk. Salta och peppra. Strö över körvel.
Dressing
Blanda olivolja vit balsamvinäger och kapris (dela sönder med gaffel).
Tabascosmör
Vispa smör, salt citronskal och tabasco med elvisp i 5-6 minuter
Grillad lake
Sätt ugnen på 125°.
Stek eller grilla laken så att den får färg på båda sidor.
Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°.
Servera med tabascosmör och ljummen sallad.
Recept Alexandra Zazzi
INGREDIENSER
4 portioner
600 g lakefilé
salt och peppar
Ljummen sallad
150 g rökt fläsk
400 g delikatesspotatis
200 g cocktailtomater
2-3 msk klippt körvel
Dressing
2 msk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger
4-5 sardeller
1 msk kapris
Tabascosmör
80-100 g rumsvarmt smör
1 krm flingsalt
1 citron, rivet skal
1/2 1 tsk tabasco