Fisksoppa med saffran
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Ilar Gunilla Persson
Gör så här:
Skär fisken i 3 cm kuber.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar (ca 2-3 min).
Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
400 gram torsk
300 gram laxfilé
150 gram räkor, skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja