Fisknuggets
FOTO: ©SJÖMATSFRÄMJANDET
FISKNUGGETS
Gör så här
Dela fisken i munsbitar och torka med hushållspapper.
Lägg mjöl och fisk i en plastpåse, skaka om.
Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar samt salt och peppar i en skål.
Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull ( ha locket tillgängligt och det skulle börja brinna eller skvätta)
Doppa fiskbitarna i lättvispat ägg, vänd dem sedan i skålen med ströbrödsblandningen.
Fritera fisken gyllenbrun, några bitar åt gången.
Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Recept: Alexandra Zazzi
INGREDIENSER
4 portioner
Fisk
500 g fiskfilé (vit fisk t ex sej eller torsk)
1 dl vetemjöl
1-2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
salt
peppar
0,5-1 liter olja till fritering
Sallad
300 g spetskål
1 fänkål
1 dl majonnäs
1/2 granatäpple
salt och peppar
Skiva spetskål och fänkål tunt.
Blanda majonnäs, smaka av med salt och
nymald svartpeppar.
Avsluta med att strö över rikligt med granatäppelkärnor.