Fiskfilé med mangochutney- och cashewnötpanering
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Dela fisken i fyra portionsbitar och krydda med salt och peppar.
Hacka nötterna. Pensla fisken med mangochutney, täck filéerna med hackade nötter. Låt ligga medan du gör såsen.
Curry- och paprikasås
Hacka schalottenlök och paprika.
Fräs i smör tillsammans med curry tills det blir mjukt.
Häll i grädde och buljongtärning.
Koka upp och smaka av med salt och peppar
Stek fisken i matolja på medelvärme. Servera med råris, curry- och paprikasås samt bladspenat.
Ingredienser
4 portioner
600 g valfri vit fiskfilé
mangochutney
100 g cashewnötter
salt och peppar
matolja till stekning
Curry- och paprikasås
1 schalottenlök
½ röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
3 dl matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
4 portioner råris
Bladspenat