Fiskburgare med avokadocréme och pepparrotsdressing
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Ilar Gunilla Persson
Gör så här:
Avokadocréme
Gröp ur avokados och mosa. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och citronjuice.
Pepparrotsdressing
Blanda alla ingredienser
Stek halloumiosten.
Fisken
Salta fisken och stek den i smör och olja i het panna. Ca 1 minut på varje sida.
Montera burgaren med grönsaker, dressing, avokadocréme och halloumiosten.
Ingredienser:
4 portioner
Avokadocréme
2 avokado
1 vitlöksklyfta
olivolja
svartpeppar
2 msk citronjuice
salt
Pepparrotsdressing
1 dl majonnäs
1 msk riven pepparrot på tub
2 msk citronjuice
salt
svartpeppar
en näve färska örter koriander och persilja
Fisken
400-500 g fiskfilé
salt
lite citronjuice om du vill
Till montering av burgaren
4 Hamburgerbröd
Grönsaker t ex gurka, paprika, röd lök, tomater.