Fisk- och sötpotatiswrap
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Ilar Gunilla Persson
Gör så här:
Skala och tärna sötpotatisen riktigt smått. Tärna fisken i stora bitar och se till att det inte är några ben i.
Skala och hacka lök, vitlök och urkärnad chili.
Fräs lök och chili i olja tills löken är glansig.
Tillsätt sötpotatisen och efter ca 5 minuter fisken.
Stek under omrörning tills all vätska avdunstat.
Tillsätt curry och ärtor.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick av röran på varje tunnbrödsbit, vik ihop och toppa med mango chutneysås och grovt hackade nötter.
Vira in i smörgåspapper om de skall tas med på utflykten.
Ingredienser
4 portioner
300 g sötpotatis
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 liten stark chili
300 g fiskfilé av torsk, kolja eller sej
3 msk rapsolja
2 msk curry
200 g små gröna ärtor
4 Små mjuka tunnbröd/tortillas
Sås
2 dl crème fraiche eller naturell yoghurt
3 msk mango chutney
Topping
Nötter t.ex. cashew, jordnötter eller mandel, grovt hackade