En påse skaldjur tack!
Foto: ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén
Gör så här:
Enkelt och supergott fredagsmys! Prova detta!
Sätt ugnen på 200 °.
Skölj musslorna.
Ta fyra stekpåsar och platta ut botten inifrån så att de står upp.
Vik ner kanterna lite för bättre stadga.
Lägg i ca 6 musslor och 2 råa havskräftor i varje påse.
Var försiktig så att klorna inte gör hål i påsen.
Tillsätt därefter i varje påse: 1 msk olivolja, 1 msk smör, 1/2 dl vitt vin, 1 msk hackad persilja, 1/2 msk hackad rosmarin eller timjan, 1/4 vitlök, hackad eller i skivor. 1/4 chili i skivor eller hackad samt en nypa salt. Vik upp kanterna och förslut enligt anvisning på paketet.
Kom ihåg att klippa ett litet hål i övre delen på påsen för att släppa ut ånga.
Ställ påsarna på en plåt i ugnen i 10 minuter.
Vid servering – klipp upp påsen några centimeter ovanför skaldjuren så blir det lättare att häll ut härligheten eller servera direkt ur påsen i djup tallrik med gott bröd till.
Recept Ingemar Lyxell.
Ingredienser
4 portioner
4 stekpåsar
8 råa havskräftor
1 nät blåmusslor
4 msk olivolja
4 msk smör
2 dl vitt vin
4 msk persilja, hackad
1 kvist rosmarin eller timjan, hackad
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, utan kärnor
salt
Gott bröd