En kopp fisk
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150°. Krydda fisken med salt och peppar.
Lägg filéerna mot koppens insida.
Skala sparrisen med potatisskalare.
Skär bort den grova änden på sparrisen och skär resten av stammen i små ”slantar” men spara ca 6 cm.
Ställ sparrisen mitt i koppen och lägg sparrisslantarna runt om.
Smält smör, tillsätt dragon och fördela i kopparna.
Pressa över lite citron.
Ställ kopparna i en ugnsform och tillaga i ugn i ca 12 minuter.
Ställ fiskkoppen på tallriken eller stjälp försiktigt ut innehållet på tallriken.
Servera med pressad potatis och en sallad.
INGREDIENSER
4 portioner
600 g rödspättefilé eller annan plattfisk
4 kaffekoppar
4 msk smör
1 msk hackad dragon
1 citron
12 gröna sparrisar
salt och peppar
ev. potatis och sallad