Brödstekt rödtunga med hjärtmusslor
GÖR SÅ HÄR:
Rosta koriander- och fänkålsfrö i en torr teflonpanna. Låt svalna och mixa till fint pulver.
Krydda rödtungan med pulvret. Skiva brödet tunt och kantskär, lägg brödet på fisken.
Spola musslorna i kallt vatten och lägg i varm kastrull utan att tillsätta vätska, täck med lock.
Låt musslorna öppna sig, låt svalna i kyl, plocka musslorna och spara musselspadet till såsen.
Koka persiljan i saltat vatten i 4 minuter. Ta upp persiljan, krama ur och mixa i matberedare. Ansa och skär bönorna samt förväll i saltat vatten.
Krydda fisken med salt och peppar. Stek i olivolja med brödet nedåt.
Värm bönorna och hjärtmusslorna i vatten, olivolja, salt och en nypa strösocker.
Koka upp musselspadet, tillsätt persiljepuré och 2 msk olivolja, ta bort från värme och smaksätt med salt och peppar. Häll bort vattnet från grönsakerna och lägg upp på varma tallrikar.
Recept Hans Borén
INGREDIENSER
4 personer
600 g rödtungsfiléer
1 bit vitt formbröd
500 g hjärtmusslor
200 g kruspersilja
600 g färska bönor
1 dl olivolja
1/2 tsk korianderfrö
1/2 tsk fänkålsfrö
2 tsk gourmetsalt
1 nypa strösocker
vitpeppar från kvarn