
Panera fisk
Enkelpanering Vänd fisken i mjöl eller ströbröd. Alternativt, doppa fisken i uppvispat ägg sedan i mjöl eller ströbröd. Dubbelpanering Vänd... Läs mer
Fisk och skaldjur har kort tillagningstid. Vi pratar minuter för filéer och små skaldjur. För att lyckas är det därför helt avgörande att fisken hanteras varsamt och under uppsikt i stekpannan, i ugnen eller i grytan. Resultatet blir annars en torr och tråkig fisk.
För att veta om fisken är klar är en digital termometer den bästa redskapet. En sådan som de flesta förknippar med julskinka och stekar. I proffessionella ugnar ingår för det mesta en termometer.
För hemmakocken går det utmärkt att köpa en digital termometer som uppfyller samma behov.
Enkelpanering Vänd fisken i mjöl eller ströbröd. Alternativt, doppa fisken i uppvispat ägg sedan i mjöl eller ströbröd. Dubbelpanering Vänd... Läs mer
Rökning är en konserveringsmetod men idag använder vi metoden främst som smaksättare. Det är en form av långsam kokning samtidigt... Läs mer
Genom att lägga livsmedel i saltlake eller i torrsalt förhindrar man mikroorganismer att föröka sig. Vi använder inte så mycket... Läs mer
Att en fisk är rimmad betyder att den är lättsaltad. De flesta arter kan rimmas och resultatet blir en fiskfilé... Läs mer
Ordet grava kommer från att man förr grävde gropar i jorden och klädde dem med granris, näver eller bark. Sist... Läs mer
Fisk eller skaldjur droppade i frityrsmet, dubbelpanering eller liknande. Friteras i rikligt med frotyrolja i 180°. Fritera lite åt gången... Läs mer
Steka fisk och skaldjur smabbt i stark värme under kontinuerlig omrörning. Den snabba tillagningen (ca 1 minut) passar fisk och... Läs mer
Vitlök, tång och hav…Att grilla fisk för tankarna till varma sommarkvällar. Men kanske också till fisk som fastnar och går... Läs mer
Att tillaga fisk i ugn är bland det enklaste som finns. Passar alla fiskar – hela eller filéer. Krydda med... Läs mer
Fisk steks med matfett i stekpanna (eller i ugn). Fiskråvaran skall vara torr och stekpannan riktigt varm. Sänk värmen när... Läs mer