
Rom från stör eller sterlett
Acipencer transmontanus Den mest kända kaviaren kommer från olika stör- och sterlettarter. Denna är naturligt svart (grå-grönskimrande) och kommer vanligtvis... Läs mer
Rom kallas de obefruktade äggen hos fisk och skaldjur. Oftast ligger romkornen tätt sammanklibbade för att spara plats och de består till största delen av fett och protein. Den mesta rommen kan ätas som
den är men bereds oftast på olika sätt. Den rom som är intressant för beredning är från sik, siklöja, lodda, torks, sill, sjurygg, lax, simpa, gädda och regnbåge. Den beredda produkten kallas oftast för kaviar.
Acipencer transmontanus Den mest kända kaviaren kommer från olika stör- och sterlettarter. Denna är naturligt svart (grå-grönskimrande) och kommer vanligtvis... Läs mer
Gadus morhua Torskrommen säljs naturell, rökt och saltad/rökt (mest på tub som smörgåspålägg) men också konserverad. Rommen är naturligt orange till... Läs mer
Cycloperus lumpus Stenbitsrom är en vanlig produkt som mestadels används till kalla romsåser eller till dekorationer på smörgåstårtor och snittar.... Läs mer
Mallotus vilosus Loddarom saluförs ofta som ishavsrom. Den är äggvit till färgen. Romkornen är ca 1 mm stora.
Coregonus albula Löjrom produceras i Sverige men vi importerar också från bl a Finland och Canada. Löjrommen används ofta till... Läs mer
Oncorhynchus tshawytsha Rommen från kungslax (chinook) har stora korn som är 7-8 mm. Arten lever i det nordliga Stilla Havet... Läs mer
Oncorhyncitus mykiss Rommen består av stora (ca 5 mm) korn och har en rosa-röd färg. Den används oftast färsk som... Läs mer
Romliknande produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom. Det finns svart och... Läs mer
Coreganus sp Har samma färg och struktur som rommen från siklöjan men något större korn. Används som dekoration, smaksättare eller... Läs mer