
Tre steg för att lyckas
Alla kan lyckas med fisk! Sätt en termometer i fiskköttet och vänta tills det piper på 48-52°, då blir resultatet... Läs mer
Alla kan lyckas med fisk! Sätt en termometer i fiskköttet och vänta tills det piper på 48-52°, då blir resultatet... Läs mer
Färsk fisk som förvaras riktigt kallt håller sig i många dagar. Idealtemperaturen är +2 grader. Så kallt är det oftast... Läs mer
Vad är en torskrygg? Kan man äta kinderna? Vad gör man med den tunna stjärtbiten? Här visar vi de olika... Läs mer
Står det torsk i receptet och du har inte tillgång till torsk så kan du byta ut den mot likvärdig fisk. Bra... Läs mer
Tina fisk Tina fisken på ett så skonsamt sätt som möjligt. För att behålla vätska och struktur skall fisken tinas... Läs mer
Det är smaken på lagen som ger inläggningen dess karaktär. Kryddor tillsätts efter tycke och smak. Till de flesta inläggningar... Läs mer
Det är bra att känna till fiskarnas köttkaraktär för att veta vad som passar bäst att t ex grilla, lägga... Läs mer
Lut-, torr-, salt- och klippfisk – ett stycke fiskhistoria! Torrfisk är den äldsta formen av konservering för fisk som... Läs mer
Färska räkor, dillkokta kräftor, fullmatade krabbor eller vinkokta musslor. Nybakat frasigt bröd och en klick god sås. Okomplicerad vardagslyx!
Hummer och krabba Dessa säljs levande och kokas levande eller avlivas strax före kokning. Räkor En färsk räka skall vara... Läs mer
Hur vet jag om fisken är färsk? Färsk fisk är sällan dagsfärsk. Vissa arter bör ätas så snart efter fångst... Läs mer