Fisk i köket

Tina fisk och skaldjur

Tina fisk Tina fisken på ett så skonsamt sätt som möjligt. För att behålla vätska och struktur skall fisken tinas... Läs mer

Sillinläggningar

Det är smaken på lagen som ger inläggningen dess karaktär. Kryddor tillsätts efter tycke och smak. Till de flesta inläggningar... Läs mer

Torkad fisk/lutfisk

  Lut-, torr-, salt- och klippfisk – ett stycke fiskhistoria! Torrfisk är den äldsta formen av konservering för fisk som... Läs mer

Skaldjur

Färska räkor, dillkokta kräftor, fullmatade krabbor eller vinkokta musslor. Nybakat frasigt bröd och en klick god sås. Okomplicerad vardagslyx!

Är skaldjuren färska?

Hummer och krabba Dessa säljs levande och kokas levande eller avlivas strax före kokning. Räkor En färsk räka skall vara... Läs mer

Är fisken färsk?

Hur vet jag om fisken är färsk? Färsk fisk är sällan dagsfärsk. Vissa arter bör ätas så snart efter fångst... Läs mer