Krondillsbakad rödtunga med kantarell och bacon

Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén

Gör så här

Plocka av krondillstopparna.
(Spara några till garnering).
Vik ihop de dubbla rödtungsfiléerna.
Skala potatisen och skär ner i mindre bitar.
Koka försiktigt i lättsaltat vatten.
Putsa kantarellerna. Skala och koka rödbetorna i lättsaltat vatten.
Skär sidfläsket i små tärningar, ca 1/2 cm.
Salta och peppra rödtungan. Hacka krondillen och blanda med 1 msk skirat smör. Pensla på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 15 minuter.

Kantarellpotatis: Stek svampen försiktigt i skirat smör. Blanda kantarellerna och den kokta sparrispotatisen grovt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt salt, peppar och finhackad bladpersilja. Blanda ihop och fyll en rund metallform. Lyft av.

Rödbetspytt: Tärna de kokta rödbetorna.
Stek baconbitarna i teflonpanna tills de är knapriga. Häll av fettet. Lägg i de tärnade, kokta rödbetorna med baconbitarna och tillsätt lite osaltat smör. Salta och peppra.

Arrangera fint på tallriken. Garnera med små krondillstoppar runt om.

Recept Thomas Norman