Fiskkorv 3 sorter

Foto: ©Svensk Fisk

Gör så här

Köttig Fiskkorv,: ca 3 korvringar
Ta en fjärdedel av koljan och hacka i små bitar, ställ åt sidan, mal eller mixa resten av fisken. Blanda fiskfärs, salt, äggulor och potatismjöl, couscous och ister. Häll i grädden efter hand så att det blir en smet ej allt för trögflytande.
Smaka av smeten med kryddpeppar och timjan. Blanda ner de små fiskbitarna. Gör ett stekprov för att se om det behövs mer kryddning.
Fyll fjälstret med korvsmeten. Koka upp vatten med lök, lagerblad och nejlika i en gryta. Dra undan från plattan, lägg korven i några minuter så att smeten stannar men se till att korven inte spricker.

Fisk Prinskorv, :ca 30 st.
Mal koljan, mixa laxen och den rökta ålen. Blanda fiskfärs, salt, äggulor och potatismjöl, häll i grädden efter hand så att det blir en smet ej allt för trögflytande. Blanda ner den rökta fisken så att smeten får en doft och smak åt det rökta hållet, kan eventuellt behövas mer grädde. Smaka av med kryddpeppar. Gör ett stekprov.

Lax Pastrami, :6 pers.
Skär laxfilén så att den är ca 12 cm bred, 2-3 cm hög och så lång som möjligt. Skär biten i 3 längder Ta bort skinnet. Blanda soja och honung, strimla vitlöken och lägg i sojan. Lägg laxen i plastpåse i en bunke häll över sojan, inte för mycket. Lägg i kylen i minst 5 och max 12 timmar. Blanda kryddorna och rulla lax däri. Snabbstek laxen på hög värme i knappt 15 sekunder på varje sida. Låt kallna i kylen.
Fyll fjälstret, koka som ovan.